< Over ons

Welkom bij Green Up The City. Dé webshop waar je natuurvriendelijk gekweekte tuin-, interieurplanten en matching woon- en lifestyle producten vindt. Via onze blog delen we informatie op het gebied van stadsvergroening, innovaties, biodiversiteit en meer. Daarnaast ontwikkelen we stadsvergroenings concepten en- producten.

Hoe het is begonnen? Een aantal jaar geleden vonden mijn 2 zussen en ik dat de stad wel wat stadsnatuur kon gebruiken. Tegels eruit, planten erin. Zo moeilijk kon dat toch niet zijn? We kwamen er echter al snel achter dat het toch iets gecompliceerder was dan we in eerste instantie dachten. Maar wat we absoluut niet hadden verwacht was dat veel tuin- en interieurplanten helemaal niet zo natuurvriendelijk zijn.

Wat blijkt? Veel planten zijn gekweekt met bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het doel is te voldoen aan de vraag van de consument om deze planten zo snel mogelijk, even groot, groen en bloeiend in de winkels te krijgen. Een zogenoemde 'plofplant'. Een opgejaagde plant die bespoten is met bestrijdingsmiddelen om ziekten en plagen tegen te gaan en niet de tijd heeft gekregen om te groeien in zijn eigen tempo. In de loop van de jaren zijn we gewend geraakt aan dit soort planten, maar wist je dat ze lang niet altijd goed voor de natuur zijn? Insecten die op de plant in aanraking komen met bestrijdingsmiddelen kunnen zelfs sterven. Dat is toch ongelooflijk? We dragen, zonder dat we het weten, bij aan insectensterfte.

Green Up The City verkoopt alleen sterke, natuurvriendelijk gekweekte planten voor binnen én buiten. Zo weet je zeker dat je geen plofplant hebt gekocht.

Inmiddels heb ik mijn eigen biologische moestuin, volg ik het groene nieuws op de voet en heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Met Green Up The City wil ik een positieve verandering teweeg brengen. Meer natuurvriendelijk groen in de stad, minder plofplanten en plantverspilling.

< Onze missie

Gelukkig leven we al steeds bewuster, kiezen we voor gezonde voeding, isoleren we massaal onze huizen en rijden we steeds vaker elektrisch. Laten we samen er nog één aan toevoegen: vergroenen! Maar dan op een natuurvriendelijke manier. Green Up The City werpt een frisse blik op stadstuinieren en heeft als missie dit zo eenvoudig te maken, dat iedereen het kan. Wij werken samen met natuurvriendelijke kwekerijen voor tuin- én interieurplanten en streven, samen met onze leveranciers en partners, naar een minimale footprint en een verbetering van de biodiversiteit in steden. Wij zijn van plan snel te groeien. Vergroen met ons mee, Green Up The City!
< Tineke >